Πονόλαιμος: Αντιμετωπίστε τον φυσικά

Ο πονόλαιμος είναι ένα ενοχλητικό σύμπτωμα, το οποίο μπορεί να στερήσει ύπνο και τροφή σε μικρούς και μεγάλους. Συχνά οφείλεται σε ήπιες λοιμώξεις. Εφόσον όμως ο πονόλαιμος αντιμετωπιστεί εγκαίρως, υποχωρεί γρήγορα.

Στο άρθρο μας μπορείτε να μάθετε χρήσιμα tips αντιμετώπισης του πονόλαιμου και να βρείτε τα κατάλληλα προϊόντα για την αντιμετώπιση του πονόλαιμου, μέσα από το σπίτι σας.

Πονόλαιμος: Αντιμετώπιση Στο Σπίτι
Η αντιμετώπιση του πονόλαιμου στο σπίτι μπορεί να γίνει εύκολα με υλικά που έχουμε στην κουζίνα μας, βότανα, αλλά και ειδικά σχεδιασμένα φυτικά σκευάσματα – διαλύματα, καραμέλες και σπρέι – τα οποία μπορούμε να προμηθευτούμε από το φαρμακείο.

Γαργάρες για πονόλαιμο

Μια εύκολη λύση για τον πονόλαιμο μας προσφέρουν το θαλασσινό αλάτι και η μαγειρική σόδα, τα οποία μπορούμε να διαλύσουμε σε ζεστό (όχι καυτό) νερό και να κάνουμε γαργάρες με αυτό κάθε 2 ως 4 ώρες.

Καραμέλες για πονόλαιμο
Οι ειδικά σχεδιασμένες καραμέλες για την αντιμετώπιση του πονόλαιμου είναι μια αποτελεσματική και ευχάριστη επιλογή.
Σπρέι για πονόλαιμο

Τα σπρέι για την αντιμετώπιση του πονόλαιμου είναι επίσης μια εύχρηστη και ευχάριστη λύση. Μπορούμε να φτιάξουμε το δικό μας με βρώσιμο έλαιο δυόσμου που θα διαλύσουμε σε ελαιόλαδο ή βρώσιμο αμυγδαλέλαιο/ έλαιο καρύδας
Άλλοι τρόποι φυσικής αντιμετώπισης για τον πονόλαιμο:

Από τις προτάσεις μας για την αντιμετώπιση του πονόλαιμου στο σπίτι δε θα μπορούσε να λείπει το μέλι: Μπορούμε να το προσθέσουμε σε τσάι βοτάνων, τα καλύτερα των οποίων για την περίπτωση είναι:

Δυόσμος
Χαμομήλι
Αλθαία (δενδρομολόχα)
Φασκόμηλο
Εχινάκεια
Η διάλυση βαμμάτων σε ζεστό νερό ή τσάι είναι επίσης μια δραστική λύση. Το βάμμα αλθαίας μπορεί να βοηθήσει, όπως επίσης και το Βάμμα Πρόπολης Μελισσών της Macrovita, ένα διάλυμα φυσικό, ανεπεξέργαστο και ποιοτικά ελεγμένο βάσει ευρωπαϊκών προδιαγραφών.

Τι να κάνω για πονόλαιμο που δεν υποχωρεί
Οι παραπάνω τρόποι αντιμετώπισης είναι κατάλληλοι για τον ήπιο ή μέτριο πονόλαιμο. Αν ωστόσο εντός 48 ωρών δεν υπάρξει ανακούφιση, χρειάζεται να απευθυνθούμε στο γιατρό/ παιδίατρό μας, ειδικά αν ο πονόλαιμος συνοδεύεται επίσης από πρήξιμο στις αμυγδαλές ή τους λεμφαδένες, πόνο στα αυτιά, δύσπνοια, δυσκολία στην κατάποση, πυρετό ή/ και πονοκέφαλο.

Στρεπτόκοκκος & Παιδιά Πότε πρέπει να επισκεφτείτε τον παιδίατρο
Βρεφική διατροφή: Τι πρέπει να τρώει το μωρό σας ανά ηλικία;
Close Το καλάθι μου
Close Λίστα επιθυμιών
Close Recently Viewed
Close
Compare Products (0 Προϊόντα)
Compare Product
Compare Product
Compare Product
Compare Product
Close
Κατηγορίες